Facebook-u
Twitter-u
Vozilo se registruje upisom propisanih podataka u evidenciju – jedinstveni registar vozila. Na osnovu upisanih podataka nadležni organ vlasniku vozila izdaje saobraćajnu dozvolu, registarske tablice i registracionu nalepnicu.

Podatke u registar upisuje organizaciona jedinica MUP-a, teritorijalno nadležna prema prebivalištu vlasnika vozila, odnosno sedištu ako je vlasnik vozila pravno lice. Vozilo koje koristi preduzetnička radnja upisuje se u jedinstveni registar prema prebivalištu preduzetnika - vlasnika radnje; vozilo koje koristi ogranak privrednog društva upisuje se u jedinstveni registar vozila prema mestu poslovanja ogranka uz prilaganje dokaza o upisu ogranka u registar kod nadležnog organa i pismene saglasnosti vlasnika vozila; vozilo koje se koristi po osnovu ugovora o lizingu upisuje se u jedinstveni registar vozila prema prebivalištu, odnosno sedištu vlasnika vozila, odnosno korisnika lizinga uz pismenu saglasnost vlasnika.

Prvu stranu registracionog lista popunjava ovlašćena organizacija za obavljanje tehničkih pregleda, a drugu stranu štampa nadležna organizaciona jedinica ovog Ministarstva nakon rešavanja zahteva (unosa podataka u jedinstveni registar vozila).

Za upis u jedinstveni registar vozila potrebno je priložiti:
 - registracioni list sa dokazom o tehničkoj ispravnosti vozila, ne stariji od 30 dana;
 - dokaz o obaveznom osiguranju vozila;
 - dokaz o poreklu i vlasništvu vozila (saobraćajna dozvola, račun, ugovor o kupovini, ugovor o poklonu, pravosnažno rešenje o nasleđivanju, pravosnažna presuda o utvrđivanju vlasništva i dr);
 - dokaz o identitetu vlasnika (važeću ličnu kartu ili ličnu kartu za stranca; putnu ispravu ako zahtev odnosi stranac sa dokazom o odobrenom boravku u R Srbiji dužem od šest meseci; dokaz o upisu u registar kod nadležnog organa – za pravna lica);
 - dokaz o izmirenim carinskim obavezama;
 - dokaz o uplati propisanih troškova za registraciju vozila:
o plaćenom PDV, porezu na prenos aposlutnih prava, porezu na upotrebu motornih vozila (PDF verzija, Word verzija)
o naknadi troškova izrade i izdavanja saobraćajne dozvole, registracione nalepnice i registarskih tablica (PDF verzija, Word verzija)
o uplati opštinske komunalne takse za držanje vozila, ako je propisana opštinskim odlukama

Ako su ispunjeni svi uslovi za upis u jedinstveni registar nadležni organ izdaje potvrdu o registraciji koja zamenjuje saobraćajnu dozvolu do njenog izdavanja, koju vlasnik vraća prilikom preuzimanja saobraćajne dozvole.
 
e-max.it: your social media marketing partner
Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku autoosiguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije autoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@autoosiguranje.info. Hvala.

ZAGAĐENJE VAZDUHA

  • Osiguranje gratis
  • Auto osiguranje
  • Putno osiguranje
  • Kasko osiguranje
  • Agro osiguranje
  • Osiguranje Srbija

Vremenske prilike

Srbija

Danas
28°C
Vazdušni pritisak: 1014 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: SI
Brzina vetra: 4 km/h
Sutra
32°C
2020-08-12
31°C
2020-08-13
32°C
2020-08-14
33°C
2020-08-15
29°C
UV INDEX

Kursna lista

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više