Triglav osiguranje

Осигурање.срб

Осигурање.срб

Facebook-u
Twitter-u
Sl. glasnik RS br. 64/10, 69/10 
Prečišćen tekst zaključno sa izmenama iz Sl. gl. RS br. 69/10 koje su u primeni od 02/10/2010 (izmene u čl.: 21, 24, 40, 48, 72, 86, 112, 121, 125.) 
 
I. UVODNE ODREDBE

Član 1. 
(1) Ovim pravilnikom propisuju se podela motornih i priključnih vozila, uslovi koje moraju da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putu u pogledu dimenzija, tehničkih uslova i uređaja, sklopova i opreme i tehničkih normativa, kao i način, vreme posedovanja i korišćenja zimske opreme na vozilu u saobraćaju na putevima. 
(2) Ovaj pravilnik ne primenjuje se na vozila: 
1) koja se koriste za takmičenja na putevima i van njih - tokom takmičenja; 
2) sa posebnom dozvolom za ispitivanje na putu; 
3) borbena vozila oružanih snaga. 


Član 2. 
(1) Nova serijski proizvedena vozila moraju biti usaglašena sa jednoobraznim tehničkim uslovima, u skladu sa propisima o homologaciji. 
(2) Vrste vozila označavaju se latiničnim slovima u skladu sa Sporazumom o prihvatanju jednoobraznih uslova za homologaciju i uzajamno priznavanje homologacije opreme i delova motornih vozila ("Službeni list FNRJ - Međunarodni ugovori", broj 5/62), odnosno odgovarajućim propisima Evropske unije (u daljem tekstu: EU). 
(3) Vozila vrsta L, M, N, O, T i R, iz stava 1. ovog člana, prilikom prve registracije i promene vlasnika, moraju imati potvrdu o saobraznosti. 
(4) Obrasci potvrda o saobraznosti iz stava 3. ovog člana za svaku vrstu vozila propisani su ovim pravilnikom i čine njegov sastavni deo. Sadržina obrazaca utvrđena ovim pravilnikom koja čini sadržinu strane istovremeno čini i sadržinu potvrde o saobraznosti koju izdaje proizvođač vozila, s tim što se štampa na strani formata standarda A4. 
(5) Nova pojedinačno ili maloserijski proizvedena vozila moraju odgovarati uslovima iz ovog pravilnika s tim da ugrađeni delovi i oprema vozila moraju biti usaglašeni sa jednoobraznim tehničkim uslovima. 
(6) Za vozila iz stava 3. ovog člana izdaje se deklaracija koja obuhvata: marku vozila, vrstu vozila, klasu vozila, oblik karoserije, tip vozila, varijantu tipa vozila, verziju tipa, oblik karoserije, broj mesta za sedenje, masu vozila, nosivost, najveća dozvoljena osovinska opterećenja, najveću dozvoljenu masu za vuču kočenih i nekočenih priključnih vozila, snagu vozila, oznaku motora sa...
 

Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju možete videti ovde

 
e-max.it: your social media marketing partner
Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku autoosiguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije autoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@autoosiguranje.info. Hvala.

Hot Slicebox

  • Osiguranje gratis
  • Auto osiguranje
  • Putno osiguranje
  • Kasko osiguranje
  • Agro osiguranje
  • Osiguranje Srbija

Vremenske prilike

Srbija

Danas
14°C
Vazdušni pritisak: 1024 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: SSZ
Brzina vetra: 4 km/h
2019-09-22
25°C
2019-09-23
26°C
2019-09-24
22°C
UV INDEX

Kursna lista

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više