Facebook-u
Twitter-u

Na osnovu člana 254. stav 4. i 256. stav 1. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Službeni glasnik Republike Srbije" broj 41/09) Ministar unutrašnjih poslova donosi

PRAVILNIK
o tehničkom pregledu vozila

I. OPŠTE ODREDBE

 

Član 1. 

(1) Ovim pravilnikom propisuju se uslovi koje u pogledu objekta, odnosno poligona za vršenje tehničkog pregleda vozila, saobraćajno-tehničkih karakteristika prilaznih puteva i okruženja objekta, odnosno poligona, uređaja i opreme, posedovanja propisa i tehničke dokumentacije, načina vršenja tehničkog pregleda vozila, evidencija o tehničkim pregledima vozila i zahteva za dobijanje ovlašćenja, moraju da ispunjavaju privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila. 

 

Član 2. 

(1) Pojedini izrazi u smislu ovog pravilnika imaju sledeće značenje: 
1. Prilazni put je put koji povezuje javni put i objekat, odnosno poligon, za vršenje tehničkog pregleda. 
2. Manevrisanje vozilom je radnja promene pravca ili smera kretanja vozila, pri čemu se izvodi najmanje jedno kretanje hodom unazad. 
3. Pregled vozila je skup propisanih radnih operacija kojima se utvrđuje tehnička ispravnost uređaja i opreme, odnosno tehnička ispravnost vozila u celini, ili utvrđuje jedna ili više tehničkih karakteristika vozila. 
4. Tehnički pregled vozila je skup propisanih radnih operacija pri kojima se odgovarajućim merenjima i poređenjem izmerenih veličina sa propisanim vrednostima, kao i vizuelnim pregledom bez ili uz korišćenje odgovarajućih alata, bez bitnih rasklapanja, utvrđuje tehnička ispravnost uređaja i opreme, odnosno tehnička ispravnost vozila ucelini.

Pravilnik o tehničkom pregledu vozila možete preuzeti ovde

 

e-max.it: your social media marketing partner
Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku autoosiguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije autoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@autoosiguranje.info. Hvala.

ZAGAĐENJE VAZDUHA

  • Osiguranje gratis
  • Auto osiguranje
  • Putno osiguranje
  • Kasko osiguranje
  • Agro osiguranje
  • Osiguranje Srbija

Vremenske prilike

Srbija

Danas
5°C
Vazdušni pritisak: 1013 hPa
Padavine: 1 mm
Vetar: SSI
Brzina vetra: 6 km/h
2020-02-01
19°C
2020-02-02
19°C
2020-02-03
18°C
UV INDEX

Kursna lista

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više