Štampa

Saobraćaj u Srbiji od jutros se odvija pod uglavnom povoljnim vremenskim uslovima, ali se opreznost savetuje u planinskim predelima, duž rečnih tokova i kroz stenske useke i klisure, gde klizišta predstavljaju opasnost u vožnji, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju do 30 minuta. Danas od 8 do 17 sati izvodiće se pripremni radovi na delu državnog puta I A reda broj 1, (auto-put E-75), deonica od Malog Požarevca do Ralje, smer Beograd-Niš. Preusmerenje saobraćaja će biti ispred petlje Mali Požarevac, na levoj traci auto-puta u dužini od dva kilometra.

Na deonici auto-puta E-75 kroz Beograd u toku su radovi u smeru ka Nišu, tako da je za vozila povremeno slobodna samo jedna, srednja traka.

Na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75) još danas se izvode radovi u zoni naplatne stanice Bubanj Potok, petlje Konjarnik i petlje Autokomanda. Za vreme radova, saobraćaj će 15 minuta biti prekinut, uz prisustvo patrola saobraćajne policije.

Na deonici Obilaznice oko Beograda od Ostružnice do tunela Straževica vozila još danas prolaze naizmenično zbog radova.

U toku su i radovi na deonici auto-puta E-75 između Ralje i Malog Požarevca, pa je put sužen u smeru od Beograda ka Nišu. U toku su radovi na proširenju naplatne stanice Stara Pazova, na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75), tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom, a radovi će trajati do kraja aprila.

Na deonici između Batočine i Jagodine, auto-put E-75 je sužen zbog radova na mostu preko reke Belice, te vozila prolaze dvosmerno. Radovi bi trebalo da traju 90 dana, do pred kraj juna. Auto-put E-75 Beograd-Niš je sužen kod Aleksinačkog Bujmira zbog moguće pojave klizišta.

Na auto-putu E-75 saobraćaj je preusmeren na paralelne puteve kod Grdelice, zatim na deonici Vladičin Han - Vranje između Poloma i Prevalca, i kod mesta Gramađe. Vozila prolaze naizmenično na delu auto-puta E-75, kod mosta na

Moravi posle Motela "Džep" u smeru Leskovac-Vranje. Državni put I-B reda broj 28, Mali Zvornik - Ljubovija - Rogačica, zatvoren je u mestu Velika Reka zbog velike količine vode na kolovozu.

Put II-175 Bogovađa-Mionica je zatvoren jer se srušio most na reci Toplici. Saobraćaj ka Mionici se u mestu Nanomir usmerava na put preko Čitačkih koliba i Gornjeg Mušića. Zbog klizišta vozila prolaze naizmenično na državnom putu I-B reda broj 21, deonica Kosjerić-Požega, u mestu Pesak. Vozila prolaze naizmenično i na državnom putu II-A reda broj 231, deonica Bosilegrad - Ribarci - državna granica s Makedonijom.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 89 saobraćajnih nezgoda u kojima je 41 osoba povređena, a dve osobe su smrtno stradale.
Istovremeno, u Beogradu evidentirane su 44 saobraćajne nezgode u kojima je 14 osoba povređeno.

 

Izvor: Blic

e-max.it: your social media marketing partner