Triglav osiguranje

Осигурање.срб

Осигурање.срб

Facebook-u
Twitter-u

Sistem za energetski menadžment koji je primenjen u kompaniji FCA Srbija, a kojim se prati kompletan tok energije u fabrici, odnosno tok energenata u procesu proizvodnje, analiziran je kao najbolji slučaj („best case“) primene Siemens-ovih tehnologija na ovom polju, na konferenciji „Energetska efikasnost“ u organizaciji kompanije FCA Srbija d.o.o. Kragujevac i Siemens d.o.o. Beograd.

FCA Srbija Sistem Za Uštedu Energije 1

Primenom ovog sistema u kompaniji FCA Srbija zabeležene su značajne uštede energije i smanjenje emisije ugljen dioksida u ovoj kompaniji, koje su takođe prikazane na ovoj konferenciji.

Ovaj sistem razvijen je u saradnji Siemens i FCA Srbija sektora za upravljanje energijom i energetsku efikasnost, na bazi Siemens tehnologije, a prema specifičnim potrebama FCA Srbija energetskog sistema.

 „Ovaj sistem je veoma značajan jer je jedinstven u celom regionu po svojoj složenosti i mogućnostima primene, a po prvi put je primenjen sistem za automatsko usklađivanje rada postrojenja za proizvodnju energenata i u potpunosti je usklađen sa stvarnim potrebama potrošača,“ rečeno je u kompaniji FCA Srbija.

FCA Srbija Sistem Za Uštedu Energije 2

Satnim izveštavanjem, sistem omogućava stalnu kontrolu potrošnje energenata i energetske efikasnosti kompanije. Ovakvim sistemom kompletno se prati tok energije na više nivoa, vrši se monitoring količine i kvaliteta proizvedenih energenata potrebnih za proces proizvodnje, njihova potrošnja za svaku proizvodnu celinu, kao i na nivou procesnih linija.

FCA Srbija i Siemens, kao društveno odgovorne kompanije posvećene unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine, sagledaće mogućnost da i u saradnji sa Fakultetom Inženjerskih Nauka iz Kragujevca dodatno unaprede sistem za upravljanje energijom i razmotriti kako bi se primenom ovakvog sistema, kao što je u FCA Srbija, u drugim kompanijama, mogla smanjiti potrošnja energenata i povećala briga o zaštiti životne sredine u regionu.

Izvor: mobilpublic.com

e-max.it: your social media marketing partner

Dodaj komentar

Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku autoosiguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije autoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@autoosiguranje.info. Hvala.

Sigurnosni kod
Osveži

 • Osiguranje gratis
 • Auto osiguranje
 • Putno osiguranje
 • Kasko osiguranje
 • Agro osiguranje
 • Osiguranje Srbija

Vremenske prilike

Oblačno

-2°C

u Srbiji

Oblačno

Vlažnost: 87%

Vetar: 8.05 km/h

 • 19 Dec 2018

  Snow Showers 0°C -4°C

 • 20 Dec 2018

  Pretežno oblačno 0°C -7°C

Kursna lista

EUR 118.44
USD 104.39
CHF 105.12
GBP 131.82
AUD 75.08
BAM 60.56
HRK 15.99
CAD 77.94

Scroll to top