Štampa

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja ima na graničnom prelazu Horgoš, gde se na izlazu iz Srbije čeka oko dva sata, dok se na graničnom prelazu Batrovci, takođe, na izlazu čeka oko sat.

stanje na putevima

Kako je saopštio jutros Automoto savez Srbije (AMS S), na ostalim graničnim prelazima stanje je redovno, ali često promenljivo, a poslednjeg radnog dana ove sedmice vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putnoj mreži.

Ovaj talas pojačanog saobraćaja u danima vikenda može izazvati ponovo duge kolone i zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima i na glavnim putnim pravcima. 

Zato se vozačima, ukoliko planiraju putovanje, savetuje da krenu pre ili posle vikenda, a ukoliko je neophodno da to učine u dane vikenda, onda da koriste manje frekventne granične prelaze i alternativne putne pravce.

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se savetuje da za duža putovanja koriste rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, da prave češće pauze i da koriste osvežavajuće napitke.

Vozačima se savetuje da obavezno napune rezervoar dovoljnom količinom goriva, da ponesu veće količine vode, kako bi imali dovoljno za sopstvene, ali i solidarno, za hitne potrebe onih koji se možda nađu u koloni, a nisu se snabdeli potrebnim količinama.

Saobraćaj se na autoputu na delu kod Velike Plane u smeru ka Nišu obavlja bez zastoja, ali s obzirom da je u toku turistička sezona, vozači koji planiraju put ka Nišu iz pravca Beograda, mogu da koriste obilazni put.

Obilazni put vodi preko Mladenovca, Smederevske Palanke i Velike Plane ili isključenja sa autoputa za Požarevac, preko Male Krsne, Osipaonice i Lozovika do Velike Plane, gde se uključuje na autoput ka Nišu.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 86 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 51 osoba povređena, a četiri lica su smrtno stradala. 

Istovremeno, u Beogradu je zabeležena 41 saobraćajna nezgoda u kojima je 14 osoba povređeno.

Izvor: Tanjug

e-max.it: your social media marketing partner