Štampa

Krajem 2014. godine FIAT je najavio lansiranje tri nova modela  - kompaktne limuzine, hečbeka koji će zameniti model Bravo i karavana iz niže srednje klase. Već smo imali priiku da se upoznamo sa limuzinom koja je dobila oznaku Tipo, a na Internetu su se u međuvremenu pojavili snimci maskiranog prototipa novog hečbeka.

Naslednik FIAT-a Bravo snimljen u Nemačkoj

Test vozilo je snimljeno na jednom parkngu u Nemačkoj, a iako je veći deo karoserije sakriven ispod folije, vidi se da su branik, maska hladnjaka i farovi oblikovani kao na modelu Tipo:

Po svemu sudeći prednji deo hečbeka neće se mnogo razlikovati od sedana, dok je dizajn zadnjeg dela vozila tipičan za kompaktne modele sa 5 vrata.

Snimatelj je uspeo da "zaviri" i u enterijer automobila koja je takođe u najvećoj meri prekopiran iz limuzine Tipo, osim što hečbek ima nešto drugačiji ekran multimedijalnog sistema.

Naslednik FIAT-a Bravo snimljen u Nemačkoj

Očekuje se da će i motori biti preuzeti iz sedana. U tom slučaju kupcima u Evropi na raspolaganju će biti četiri verzije motora - dva benzinca (1.4 16v Fire sa 95 KS i 1.6 1.6v E.torQ sa 110 KS), i dva turbo dizelaša (1.3 MultiJet II sa 95 KS i 1.6 MultiJet II sa 120 KS). 

U zavisnosti od vrste motora, za prenos snage koristiće se manuelni menjač sa pet ili šest brzina, ili šestostepeni automatik, dostupan samo uz 1.6 E.torQ.

Naslednik FIAT-a Bravo imaće premijeru tokom 2016, kada ćemo saznati njegovo ime i upoznati se sa dizajnom i tehničkim detaljima.

Izvor: B92

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više