Štampa

Consumer Reports je objavio listu najboljih i najgorih automobila na tržištu.

Consumer Reports

U ovom izboru od presudne važnosti su, osim performansi samog vozila, i njegova pouzdanost, kao i zadovoljstvo vlasnika.

Svoj komentar o vozilu dalo je više od 230.000 korisnika stranice, dok je uzeta u obzir i pouzdanost vozila na temelju prijavljenih kvarova od čak 740.000 korisnika, prenosi Index.

U najnižoj klasi pobednici su Honda Fit (Jazz) za gradski mini, Subaru Impreza je prvi izbor u konkurenciji kompaktnih automobila, dok je Toyota Camry najbolja limuzina srednje klase. Chevrolet Impala je najbolji veliki automobil.

Kod terenaca je Subaru Forester najbolji mali SUV, dok je Lexus RX broj 1 u konkurenciji luksuznih SUV-ova. Prvo mesto u konkurenciji modela srednje veličine osvojila je Kia Sorento. Ford F-150 je i dalje najbolji pick-up model.

Najbolji jeftini sportski automobil do 40.000 dolara je Mazda MX-5, a na suprotnoj strani je Toyota Sienna kao najbolji monovolumen.

Gledano po markama apsolutni pobednik je Audi. Slede ga Subaru i Lexus, koji odlične ocene imaju za sve modele. Društvu najboljih pridružili su se Porsche na 4. mestu i BMW na 5.poziciji.

Inače, kad bi bavarci imali zadovoljnije kupce lako bi prošli na više pozicije. Konkretno, Lexus se pokazao najpouzdanijim, dok je BMW najbolje prošao u testovima vožnje. Ako se pitate gde je Mercedes - posrnuo do 14. mesta.

Fiat Crysler grupacija neslavno prošla

Zanimljivo je pogledati i koje se kompanije proteklih godinu dana nisu proslavile.

Na 5. mestu je Chrysler kao dio FCA grupacije. Najlošija strana im je ispodprosečna pouzdanost, a potom i činjenica da niti jedan njihov model nije stigao blizu vrha liste.

Još gore je prošao Land Rover, koji ima iste probleme, a i jedini je (isključivo) evropski proizvođač na neslavnoj listi.

Na 3. mestu je Mitsubishi i to uprkos natprosečne pouzdanosti. Loše ocene testova pojedinih vozila bile su preveliki teg.

Drugo i prvo mesto najgorih brandova osvaja Fiat Crysler grupacija, odnosno Jeep i Fiat. 

Izvor: n1info.com

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više