Štampa

Za sada, stigli smo do glinenog modela šeste generacije „folksvagen pola“ koji otkriva da popularni automobil B segmenta raste u svim dimenzijama. To se i očekivalo, jer je „polo“ polako počeo da gubi korak sa novijom i modernijom konkurencijom.

Automobil bi trebalo da bude duži od četiri metra, sa većim međuosovinskim rastojanjem koje donosi više prostora za kolena i noge putnika na zadnjim sedištima. Istovremeno, znatno bi trebalo da poraste i zapremina prtljažnika. Novi „polo“ će koristiti, kao i „golf“, modularnu MQB platformu. Serijsku verziju ćemo upoznati na proleće u Ženevi, proizvodnja počinje u junu a isporuka krajem avgusta. Takođe, šesta generacija „pola“ će u odnosu na aktuelni model biti lakša u proseku za 70 kilograma.

Polo

Znatno je izmenjen i kokpit, tako da vozači „pola“ neće ni najmanje da zaostaju za vlasnicima „golfa“ (slično je uradio Opel sa novim generacijama „korse“ i „astre“). „Polo“ će dobiti i LED adaptivna svetla, sistem startovanja motora na dugme, virtuleni kokpit, kao i sve savremene sisteme bezbednosti i asistencije vozaču. Za sada, ostaje tajna oko 4x4 pogona. Platforma bez problema može da prihvati „4Motion“ pogon koji će najerovatnije koristiti novo imali SUV baziran na novom „polu“.

Polo

Trenutno, „polo“ se nudi sa 14 motora u četiri različite radne zapremine. Od naredne godine, to će se promeniti jer iz igre ispadaju 1.2, 1.4 i 1.8 agregati. Akcenat će naravno biti na 1,0-litarskom trocilindričnom benzincu sa 65 KS, 75 KS, 95 KS i 115 KS, dok će najviše snage obezbediti novi 1,5 TSI sa 150 KS, odnosno dvolitarski turbo benzinac sa 200 konja. Takođe, ispostavilo se da nisu tačne glasine da će se Folksvagen u novom „polu“ rešiti dizel motora. Naprotiv, stari 1,4-litarski trocilindraši biće zamenjeni sa novim 1.6 TDI motorom sa četiri cilindra i 80 KS; od 95 KS. Još jedna alternativa je 1.0 TGI na prirodan gas i sa 90 KS koji će biti ekonomičan koliko i modeli sa hibridnim sistemima.

Izvor: blic.rs

e-max.it: your social media marketing partner