Štampa
Ljuti vozaci

Beograd -- Mnogo vozača koji ovih dana registruju automobile neprijatno je iznenađeno na linijama tehničkih pregleda, koji inače nude usluge kompletne registracije.

Sada vozači po registracionu nalepnicu moraju da odu lično, na šalter MUP-a, pišu Večernje novosti.

“Dobili smo uputstvo od MUP-a da sve kojima u narednoj kalendarskoj godini ističe važnost saobraćajne dozvole, bez obzira na to što je produžen rok za zamenu registarskih tablica za još dve godine, šaljemo u MUP po nalepnicu”, kaže Dragan S. iz jednog beogradskog preduzeća koje vrši uslugu tehničkih pregleda.

“Vozači su ljuti i smatraju da je sve to samo nepotrebno maltretiranje i gubitak vremena”, ističe on.

Pritom, ovo se odnosi samo na vozače kojima se ne poklapa datum isteka saobraćajne dozvole s datumom na registracionoj nalepnici na kolima. Na primer, ukoliko vam saobraćajna dozvola ističe 5. februara 2018, a na registracionoj nalepnici na automobilu vam stoji datum 7. februar, onda morate na šalter MUP - da se uskladi datum. Ukoliko vam se poklapa datum na saobraćajnoj i na nalepnici na šoferšajbni vozila, onda i dalje kompletnu registraciju možete da završite na tehničkom pregledu.

Dobra vest je i što to vozači ne moraju da vade novu saobraćajnu dozvolu i da nalepnicu dobijaju, kao i do sada, prilikom registracije.

Nezvanično smo saznali u MUP-u Srbije da je ceo postupak preusmeren na šaltere policije dok se ne donese uredba o produženju važenja registracionih tablica za još dve godine, kao što je nedavno najavio ministar policije Nebojša Stefanović. Očekuje se da će ovaj problem biti rešen najdalje za mesec dana.

U pitanju je prelazni period, koji svakako neće dugo trajati, a u želji da se izbegnu nepotrebne greške na linijama tehničkih pregleda, ali i različita tumačenja propisa, posao je preuzela policija. Tako je jedina muka odlazak u MUP i čekanje u redu, a za utehu, u novčaniku ostaje 2.190 dinara za tablice i 1.314 dinara za saobraćajnu dozvolu.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više