Štampa
Greske u saobracajnoj dozvoli

Ako se prilikom rešavanja zahteva za izdavanje nove dozvole utvrdi da je u registracioni list vozila bio unet tačan podatak o broju mesta za sedenje, trošak ide na račun policije

Vozači kojima broj sedišta u vozilu nije isti kao u saobraćajnoj dozvoli vađenje nove neće morati da plate ako je za neslaganje kriva policija. Time štede oko 1.300 dinara.

Raskorak između podataka u dozvoli i stanja u autu može da utvrdi policajac koji zaustavi vozilo u saobraćaju, a pre više od pola godine i tehnički pregledi, kada ih posete vozači kojima je istekla registracija. Reč je o primeni odredaba Zakona o bezbednosti saobraćaja koje se odnose na ispitivanje vozila.
- Nadoknadu za izdavanje nove dozvole plaća vlasnik vozila ako je firma koja je obavila tehnički pregled vozila u registracioni list upisala netačan podatak o broju mesta za sedenje. Ako se prilikom rešavanja zahteva za izdavanje nove dozvole utvrdi da je u registracioni list vozila bio unet tačan podatak o broju mesta za sedenje, trošak ide na račun policije - navode za Kurir u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ko je napravio grešku, građani utvrđuju uvidom u dosije vozila kod organa unutrašnjih poslova koji je to izdao.

Naknada za novu dozvolu je manji deo troška u celoj priči jer novi dokument ne može da se dobije bez potvrde o broju sedišta od proizvođača koja košta od nekoliko do 12.000 dinara.

Izvor: kurir.rs
 

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više