Štampa
"Poletanje" sa vršačke piste

TRADICIONALNI izbor "Automobila godine" u Srbiji, koji organizuje Asocijacija automobilskih novinara Srbije, ulazi u završnu fazu. Posle odabira kandidata u četiri kategorije "best baj", "do 15.000 evra", "preko 15.000 evra" i "SUV/krosover", počela su i prva testiranja od novinarskog žirija koji ove godine ima 13 članova iz naših najpoznatijih redakcija specijalizovanih za ovu oblast.

Zahvaljujući Kontroli leta Srbije i Crne Gore ("SMATSA") žiri je imao izuzetne, do sada najbolje uslove za rad, jer su sve modele, tokom proteklog vikenda imali priliku da isprobaju na pisti Pilotske akademije u Vršcu, ali i na drumovima oko ovog grada.

- Ove godine je konkurencija izuzetno jaka jer se na tržištu pojavilo zaista mnogo kvalitetnih noviteta - kaže predsednik Asocijacije automobilskih novinara Srbije Dragan Milutinović. - Dva dana testiranja na pisti i u okolini Vršca potvrdila su da novinarski žiri neće imati lak zadatak.

Planirano je, inače, da se organizuje još najmanje jedan test-vikend, a članovi žirija će tokom trajanja celog procesa ocenjivanja imati na raspolaganju ove automobile.

Da podsetimo, uslov da se model nađe u konkurenciji je da se na našem tržištu pojavio u toku 2017. godine, kao i da je prodat i registrovan u barem 10 primeraka. Zvanično proglašenje najboljih automobila za 2018. biće prvog dana BG CAR SHOW, koji se održava u Beogradu od 22. do 28. marta 2018.

Žiri za izbor "Automobila godine 2018." sačinjavaju Aleksandar Uglješić, predsednik, i članovi Tina Vujanović, Darko Gigić, Aleksandar Cvetković, Aleksandar Tucaković, Srđan Predojević, Pavle Barta, Petar Živković, Mladen Radulović, Vladica Šljivić, Nikola Radulović, Aleksandar Bursać, Nebojša Lindić.

KANDIDATI

U KATEGORIJI "Best baj" nominovani su "fijat 500 L N1", "suzuki svift", "suzuki ignjis", "ford fijesta", "honda sivik", "opel krosland H".

U kategoriji do 15.000 evra kandidati za izbor 2018. su

"folksvagen polo", "seat ibica","ford fijesta", "dačija daster", "opel krosland H", "tojota jaris", "nisan mikra","suzuki svift", "suzuki ignjis".

U kategoriji preko 15.000 evra nadmeću se: "mercedes - benc S klase", "alfa stelvio", "opel insignija", "džip kompas", "nisan H trejl", "nisan kaškai". Kategorija SUV/krosover vozila su: "alfa stelvio", "nisan kaškai", "nisan H trejl","pežo 5008","folksvagen T-rok","seat arona", "volvo HC60", "dačija daster", "opel grendland", "BMV H3", "tojota lendkruzer".

Izvor:Novosti.rs

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više