Štampa
Šta kad rupa „udari"?!

Kako nastaje udarna rupa? Pod pojrnom udarne rupe smatra se svako oštećenje kolovoza koje može uzrokovati štetu na vozilu. Do ove pojave dolazi najčešće usled preopterećenosti određene deonice, dotrajalosti, ali i vremenskih uslova.

Kad se pojavi pukotina, zimi u nju ulazi voda koja zaledi usled niskih temperatura. Kada se ta voda zaledi u pukotinama ona se širi jer u čvrstom agregatnom stanju ima veću masu, što dovodi do pucanja kolovoza i daljeg širenja pukotina i stvaranja većih oštećenja. Slivanjem kroz pukotine voda prodire u trup puta u kom se zadržava, a u čvrstom agregatnom stanju ima veću masu što dovodi do uvećanja rupe.

Šta kad rupa „udari"?!

Kad neko naleti na rupu i pretrpi određena oštećenja, to se takođe smatra saobraćajnom nezgodom. Dakle, saobraćajna policija je u zakonskoj obavezi da dođe i obavi uviđaj. Dok oni ne stignu vi treba da:

U međuvremenu, uzima se i zapisnik o uviđaju policije, dok se na osnovu zapisnika o snimljenoj šteti uzima predračun troškova popravke i delova. Sa tom dokumentacijom, uz kopiju saobraćajne dozvole, lične karte i bankovne kartice treba poslati odštetni zahtev nadležnom upravljaču puta, odnosno putarskom preduzeću. Ukoliko oštećeni ne zna koje je preduzeće za puteve u pitanju, treba da se obrati „Putevima Srbije".

Autor: autoosiguranje.info

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više