Štampa
izduvni gasovi

Komisija Evropskog parlamenta je oštro kritikovala evropske zvaničnike i proizvođače automobila zato što nisu osigurali primenu zakona o izduvnim gasovima dizel motora i najavili su bolji nadzor u budućnosti.

Komisija EP osnovana je krajem 2015. godine nakon skandala sa ugradnjom lažnih softvera za merenje emisije izduvnih gasova njihovih vozila.

Jedan od glavnih zaključaka je da je skandal "Dizelgejt" mogao da bude izbegnut da su članice EU i Evroska komisija jednostavno poštovale evropske zakone, rekao je član komisije Gerber-Jan Gerbrendi.

On je ocenio da je jača kontrola u izdavanju dozvola za tipove automobila na evropskom nivou jedini način da se u budućnosti izbegnu slični skandali.

Komisija EP ranije je optužila Francusku, Italiju i Španiju da pokušavaju da spreče uvođenje oštrijih testova za merenje izduvnih gasova.

Evroposlanici su ocenili da je "šokantno" da se situacija tako malo promenila kada se radi o nacionalnim vlastima i proizvođačima.

Odgovorni u Folksvagenu terete se za kršenje propisa o zagađenju životne sredine, kreiranje ilegalog softvera za lažiranje i prikrivanje podataka o emisiji gasova, kao i za uništavanje kompjuterskih fajlova sa dokazima.

Folksvagen je zbog otkrivenog skandala pristao na poravnanje od 15 milijardi dolara sa američkim vlastima i kupcima automobila.

Izvor: rs.n1info.com

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više