Facebook-u
Twitter-u
Punjaci za elektricna vozila u Srbiji

Prvi ure─Ĺaj za punjenje elektri─Źnih automobila u Srbiji po─Źeo je sa radom na naplatnoj stanici "Pre┼íevo", na granici sa Makedonijom, a testiranje je pokazalo da odli─Źno funkcioni┼íe.

BEOGRAD - Prvi ure─Ĺaj za punjenje elektri─Źnih automobila u Srbiji po─Źeo je sa radom na naplatnoj stanici "Pre┼íevo", na granici sa Makedonijom, a testiranje je pokazalo da odli─Źno funkcioni┼íe, saop┼íteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture, Zorane Mihajlovi─ç.

Ovo je prvi od ukupno pet punktova na kojima ─çe voza─Źi elektroautomobila mo─çi da "dopune" svoje vozilo, a svaki elektropunja─Ź je poslednja generacija ure─Ĺaja koja ujedno omogu─çava i besplatnu internet konekciju (vaj-faj).

Instaliranje punja─Źa za ekolo┼íke elektroautomobile na Koridoru 10 sprovodi se na inicijativu ministarke Mihajlovi─ç, a u saradnji sa JP "Putevi Srbije".

Ve─ç u narednih nekoliko dana o─Źekuje se i instaliranje drugog elektropunja─Źa na granici s Hrvatskom, na naplatnoj stanici "┼áid".

Tre─çi ure─Ĺaj za punjenje elektroautomobila bi─çe instaliran na Koridoru 10 tokom naredne nedelje, i to na auto-putu u Beogradu, na "Bubanj potoku", gde ─çe "Putevi Srbije" imati prodajno mesto za tagove - ure─Ĺaje za elektronsko pla─çanje putarine.

"Cilj nam je bio da ove letnje sezone privu─Źemo jo┼í vi┼íe voza─Źa na na┼íu najzna─Źajniju saobra─çajnicu - Koridor 10. Ne samo da ─çe ova Vlada zavr┼íiti izgradnju ovog koridora koji je najbolja i najkra─ça veza Istoka i zapadne Evrope, ve─ç intenzivno radimo na tome da to bude i najmoderniji putni pravac prilago─Ĺen i potpuno ekolo┼íkim elektroautomobilima", rekla je potpredsednica Mihajlovi─ç.

U avgustu se o─Źekuje instaliranje jo┼í dva punja─Źa na stanicama "Dimitrovgrad", na ulazu i izlazu iz Bugarske, kao i "Subotica jug", na ulazu i izlazu iz Ma─Ĺarske.

Na ovim punja─Źima mogu─çe je u isto vreme puniti tri automobila, a svuda gde je instaliran ure─Ĺaj, dostupan je i besplatan internet.

"Signal za internet je napravljen po sistemu ki┼íobrana, kako se ne bi stvarale gu┼żve i ugro┼żavala bezbednost na putu", rekla je Mihajlovi─çeva.

Voza─Źi ve─ç mogu da ra─Źunaju na besplatan internet na Koridoru 10 i na mestima na kojima nisu instalirani elektropunja─Źi. Internet signal je uveden na odmori┼ítu "Jerina", na auto-putu od Beograda ka Ni┼íu kod isklju─Źenja za Smederevo, zatim na odmori┼ítima "┼áimanovci 1" i "┼áimanovci 2" (autoput od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), "Feketi─ç 1" i "Feketi─ç 2" (autoput od granice sa Ma─Ĺarskom ka Beogradu u oba smera).

Izvor: novosti.rs

e-max.it: your social media marketing partner

ZAGA─ÉENJE VAZDUHA

Vremenske prilike

Srbija

Danas
24┬░C
Vazdušni pritisak: 1011 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 6 km/h
Sutra
31┬░C
2024-06-17
31┬░C
2024-06-18
34┬░C
2024-06-19
37┬░C
2024-06-20
37┬░C
UV INDEX

Kursna lista

zakoni i pravilnici

kalkulator putarine

Stanje na grani─Źnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

kalkulator putarine

B-Hotels

Adver City

Auto MG

Radio City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe