Triglav osiguranje

Осигурање.срб

Осигурање.срб

Facebook-u
Twitter-u

Dokumenta potrebna za uvoz i carinjenje vozila:

U zemljama Evrope osim Italije kupac koji želi da kupi vozilo (Nemačka, Belgija, Austrija, Švajcarska itd) dužan je da na vozilo stavi COLL tablice (privremena registracija do izlaska iz te zemlje) koje mu daju vremenski period po izboru (od 3 do 30 dana) da izađe iz te zemlje. Postoji naknada koja se plaća u zavisnosti od vremenskog perioda koji se izabere kao i vrste tablice koju uzima. Najčešća kupovina je u Nemačkoj gde se moraju uzeti crvene tablice jer sa zutim tablicama neće moći da prođe kroz Mađarsku.

Od 01.01.2014. godine Uprava Carina RS je donela odluku da se za sva polovna motorna vozila koja se uvoze u Republiku Srbiju koristi katalog AMSS za odredjivanje carinske osnovice na koju ce se obračunavati carina i PDV.

Polovni automobili prilikom uvoza ubuduće će morati na detaljan pregledana. Nova pravila dižu cene polovnjaka. Primena novog pravilnika, koji precizno uređuje ispitivanje ispravnosti uvoznih polovnih vozila, mogla bi da počne sredinom aprila. Uvoznici kažu da će to biti još jedan trošak za vozače. Svaki polovni automobil kupljen u inostranstvu uskoro će morati prilikom uvoza da prođe poseban detaljan pregled, predviđeno je pravilnikom koji precizno uređuje ispitivanje ispravnos­ti vozila. U Agenciji za bezbednost saobraćaja procenjuju da bi primena pravilnika koji se odnosi na uvoz polovnjaka mogla da krene sredinom aprila, a uvoznici upozoravaju da će to biti dodatni trošak za kupce automobile.

zakoni i pravilnici

 • Osiguranje gratis
 • Auto osiguranje
 • Putno osiguranje
 • Kasko osiguranje
 • Agro osiguranje
 • Osiguranje Srbija

Vremenske prilike

Pretežno oblačno

17°C

u Srbiji

Pretežno oblačno

Vlažnost: 57%

Vetar: 17.70 km/h

 • 18 Oct 2018

  Delimično oblačno 24°C 8°C

 • 19 Oct 2018

  Pretežno oblačno 21°C 8°C

Kursna lista

EUR 118.34
USD 102.94
CHF 103.39
GBP 134.76
AUD 73.37
BAM 60.5
HRK 15.95
CAD 78.92

Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!