Facebook-u
Twitter-u

Roba predstavlja vrednost tek tada kada je ista prodata i kada je kupac preuzeo. Osiguranje robe omogu─çava pokri─çe brojnih opasnosti koje ugro┼żavaju proizvode u skladištima, kod prevoza i u toku javnih prezentacija

KARGO OSIGURANJE ROBE U DOMA─ćEM I ME─É┬ÉUNARODNOM PREVOZU

Uvoznici - izvoznici, trgova─Źka preduze─ça itd. su sve više svesni da je zbog današnje gustine saobra─çaja u─Źestalost saobra─çajnih nesre─ça velika, te je iz tog razloga neracionalno prevoziti robu bez odgovaraju─çeg transportnog osiguranja, a pogotovo osetljive vrste robe.

Osiguranje robe u prevozu pokriva gubitak i/ili ošte─çenje robe do koga do─Ĺe tokom prevoza zbog saobra─çajne nesre─çe prevoznog sredstva, elementarne nepogode, po┼żara ili eksplozije, nedopremanja celih paketa, kra─Ĺe (delimi─Źne ili potpune), manipulativnih ošte─çenja, pokisnu─ça i dr.

Roba se naj─Źeš─çe osigurava “od skladišta do skladišta” uz mogu─çnost da se vrednost robe uve─ça za pripadaju─çe dodatne troškove.

U kargo osiguranju visina premije prvenstveno zavisi od vrste robe, relacije prevoza, vrednosti robe i vrste prevoznog sredstva.

Doma─çi kargo: re─Źni, vazdušni i kopneni (drumski i ┼żelezni─Źki).

Re─Ź je o osiguranju robe kojoj su polazno i odredišno mesto unutar granica Republike Srbije. Osim navedenih vrsta prevoza uklju─Źen je i prenos poštom.

Transport robe u doma─çem prevozu mo┼że se osigurati od “svih rizika” ili od “osnovnih rizika”. Roba tokom prevoza mora biti pra─çena prevoznim ispravama ispostavljenim u skladu sa Zakonom o prevozu robe u drumskom saobra─çaju i drugim pravnim propisima Republike Srbije.

Me─Ĺunarodni kargo: pomorski, re─Źni, vazdušni i kopneni (drumski i ┼żelezni─Źki).

Kao i kod transporta u doma─çem prevozu i tokom transporta u me─Ĺunarodnom prevozu roba se mo┼że osigurati od “svih rizika” ili samo od “osnovnih rizika”. U ovom slu─Źaju roba tokom prevoza mora biti pra─çena prevoznim ispravama ispostavljenim u skladu sa me─Ĺunarodnim konvencijama koje regulišu prevoz pojedinim saobra─çajnim granama.

e-max.it: your social media marketing partner

ZAGA─ÉENJE VAZDUHA

Vremenske prilike

Srbija

Danas
32┬░C
Vazdušni pritisak: 1012 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: SSI
Brzina vetra: 6 km/h
Sutra
32┬░C
2024-07-21
30┬░C
2024-07-22
32┬░C
2024-07-23
30┬░C
2024-07-24
29┬░C
UV INDEX

Kursna lista

zakoni i pravilnici

zakoni i pravilnici

kalkulator putarine

Stanje na grani─Źnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

kalkulator putarine

B-Hotels

Adver City

Auto MG

Radio City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe