Facebook-u
Twitter-u

Ako pri─Źinjena materijalna šteta nije velika, nema povre─Ĺenih, i lice odgovorno za nesre─çu prihvati krivicu, sve što je potrebno jeste da zajedi─Źki popunite Evropski izveštaj, prekontrolišete da li su uneti ta─Źni podaci iz polise autoodgovornosti i uzmete svoj originalni primerak. U vezi sa tim, postoji jedan izuzetak - savetuje se da ukoliko se nezgoda dogodi na teritoriji Hrvatske,bolje je pozvati policiju i tra┼żiti uvi─Ĺaj, osim ako nije re─Ź o baš maloj šteti.

Ako ne mo┼żete da se dogovorite ko je kriv, pri─Źinjena šteta je ve─ça, ili u nezgodi ima povre─Ĺenih, odmah zovite hitnu pomo─ç i policiju. Nemojte napuštati mesto nezgode dok ne do─Ĺe policija i ne izvrši uvi─Ĺaj. Ako posumnjate da izveštaj koji na kraju sastave nije ta─Źan, ili ne razumete šta u njemu piše, imate pravo da odbijete da ga potpišete, zbog nepoznavanja jezika. U slu─Źaju bilo kakvih neprijatnosti ili nejasno─ça, obratite se za pomo─ç našoj ambasadi ili konzulatu u toj zemlji. I u ovom slu─Źaju ne zaboravite na tri klju─Źne stvari (podaci iz polise, fotografisanje mesta udesa, podaci svedoka), ako ste u stanju da to uradite. Ako je vama potrebna lekarska pomo─ç, nakon ukazane pomo─çi proverite da li ste dobili lekarski nalaz, sa izveštajem o stepenu povreda, i sa─Źuvajte svu medicinsku dokumentaciju i ra─Źune , ukoliko ste platili neke izdatke za le─Źenje. To ─çe biti potrebno za naknadu troškova le─Źenja.

Evropski izvestaj

Ako ste povre─Ĺeni u nesre─çikoju je drugi voza─Ź izazvao, troškove le─Źenja ─çe vam nadoknaditi osiguravaju─çe društvo kod kojeg je njegovo vozilo osigurano, a imate pravo i na naknadu nematerijalne štete, koja podrazumeva duševni bol, pretrpljeni strah i eventualni invaliditet. Tako─Ĺe, imate pravo i na naknadu ostalih troškova nastalih kao posledica nezgode, a to su šlepovanje, popravka vozila, prinudni smeštaj, prevoz do odredišta i drugi. Radi se o neophodnim i ekonomski racionalnim troškovima, a nepotrebni rashodi ne─çe biti refundirani.

e-max.it: your social media marketing partner

ZAGA─ÉENJE VAZDUHA

Vremenske prilike

Srbija

Danas
24┬░C
Vazdušni pritisak: 1011 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 6 km/h
Sutra
31┬░C
2024-06-17
31┬░C
2024-06-18
34┬░C
2024-06-19
37┬░C
2024-06-20
37┬░C
UV INDEX

Kursna lista

zakoni i pravilnici

zakoni i pravilnici

kalkulator putarine

Stanje na grani─Źnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

kalkulator putarine

B-Hotels

Adver City

Auto MG

Radio City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe