Facebook-u
Twitter-u
Kako da pravilno koristite navigacioni ure─Ĺaj

Sistemi satelitske navigacije su postali potreba voza─Źa dana┼ínjice ali mnogi, izgleda, ne koriste ovog "saputnika" na pravilan ili bezbedan na─Źin.

Prema poslednjim simulacijama kori┼í─çenja koji su obavljeni u evropskim zemljama, pode┼íavanje navigacije predstavlja ozbiljan negativni uticaj na kvalitet vo┼żnje.

Zato donosimo savet u nekoliko ta─Źaka, kako da se navigacija koristi pravilno i bezbedno, kako bi maksimalno doprinela udobnoj i bezbri┼żnoj vo┼żnji.

1 Programirajte va┼íe putovanje u ure─Ĺaju pre nego ┼íto krenete. Tra┼żenje po sistemu kako bi se promenila destinacija, tokom vo┼żnje mo┼że da bude veoma opasno. Ako je neophodno da promenite destinaciju ili adresu, najbolje je da to u─Źinite kad se zaustavite na odgovoraju─çem mestu.

2 Upoznajte se sa na─Źinom rada sistema koji koristite. Bi─çe veoma korisno ako ste u mogu─çnosti da uti┼íate ili poja─Źate zvuk glasovn komande bez spu┼ítanja pogleda ka ure─Ĺaju. Dodaci u sistemu kao ┼íto su upozoravanje na radove ili gu┼żve u saobra─çaju mogu da budu veoma korisni tokom putovanja, pa nau─Źite da ih lako aktivirate pre nego ┼íto krenete na put.

3 Bilo da kupujete nezavisan ure─Ĺaj ili trebate da koristite navigaciju ugra─Ĺenu u automobilu, zatra┼żite od prodavca da vam demonstrira upotrebu u aktiviranje dodataka. Mo┼że da bude veoma frustriraju─çe ako poku┼íavate da sistem "nau─Źite" da radi po va┼íem...

4 Ako koristite navigaciju u telefonu, proverite da li je ure─Ĺaj dobro pri─Źvr┼í─çen pre nego ┼íto krenete, kao i da li ste ve─ç uneli ┼żeljene destinacije. Potrudite se da vam se ure─Ĺaj ne aktivira kao telefon u klju─Źnom trenutku, kod nekog veoma va┼żnog skretanja...

5 Ne privla─Źite lopove! Ne zaboravite, ukoliko imate nezavisan ure─Ĺaj, da ga uklonite sa vetrobranskog stakla. Ako planirate da ga odlo┼żite u pregradu ispred suvoza─Źa, obri┼íite sa stakla kru┼żne tragove vakuuma, koji su odli─Źan trag za kradljivce.

Za kraj, ne zaboravite: nikad nemojte u potpunosti da se oslonite na "komande" glasa iz navigacionog sistema i slepo slušate direktive. Navigacija je tu da vam bude najpouzdaniji asistent, a vi ste ti koji bi u svakom trenutku trebalo da se orijentišete prateći saobraćajne znake i ostale putokaze...

Sre─çan put!

Izvor: vesti.mojauto.rs

e-max.it: your social media marketing partner

ZAGA─ÉENJE VAZDUHA

Vremenske prilike

Srbija

Danas
24┬░C
Vazdušni pritisak: 1011 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 6 km/h
Sutra
31┬░C
2024-06-17
31┬░C
2024-06-18
34┬░C
2024-06-19
37┬░C
2024-06-20
37┬░C
UV INDEX

Kursna lista

zakoni i pravilnici

zakoni i pravilnici

kalkulator putarine

Stanje na grani─Źnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

kalkulator putarine

B-Hotels

Adver City

Auto MG

Radio City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, autoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe